Het was een ontzettend intensief traject maar wat heb ik er van genoten!

In 2017 was ik precies 10 jaar werkzaam bij Randstad. 10 jaar waarin ik met heel veel plezier het vak van Intercedent heb uitgeoefend. Het maken van de juiste match tussen bedrijf en kandidaat blijft een enorm gaaf gevoel, ook wanneer je dit al 10 jaar doet.

Ik vergeet het moment niet snel meer dat mijn manager mij belde met de mededeling 'ik heb je opgegeven voor iets'. Het was hoogzomer in ons vak ofwel 'alle ballen hoog houden' en daarnaast was ik op dat moment 3 maand zwanger van ons 1e kindje. Al met al best een pittige tijd. Dus... 'opgegeven voor iets'... moest wel heel interessant zijn om er nog even bij te doen in deze periode :-).

Toen ik hoorde dat ik genomineerd was voor de Intercedent van het Jaar verkiezing voelde ik me enorm vereerd. Ik, degene die gewoon én met heel veel plezier haar werk doet, mocht meestrijden om de titel van Intercedent van het Jaar. Ik besloot er vol voor te gaan.

De 1e ronde was een kennisbattle. 75 pittige vragen waarin onze kennis werd getoetst m.b.t. wet- en regelgeving. Telefonisch werd ik op de hoogte gebracht dat ik door was naar de 2e ronde. Dit bleek een telefonisch assessment te zijn waarin je het gesprek voerde met een potentiële nieuwe klant. Ook deze ronde kwam ik door en de finale kwam dichterbij. Maar ondertussen vorderde mijn zwangerschap ook én begon ik me toch wat zorgen te maken aangezien de finaledag tevens ook mijn laatste werkdag voor mijn verlof bleek te zijn. Hoe ging ik dat tegen die tijd aanpakken? Hoe fit was ik tegen die tijd nog om de strijd aan te gaan met de andere 9 kandidaten? Ik besloot het allemaal maar op me af te laten komen en te zien hoe ver ik zou komen. 

De 3e ronde was de filmopname. Samen met mijn klant én enkele kandidaten heb ik mijn promo filmpje opgenomen. Een enorm leuke ervaring met een mooi resultaat. Al is het best even gek als je jouw filmpje voorbij ziet komen op youtube, facebook e.d. 

Bij aanvang van dit traject had ik nooit durven dromen dat ik bij de laatste 10 kandidaten zou eindigen, maar het bleek zo te zijn.

De finaledag brak aan en het was vooral een hele leuke dag waarop we kennis en ervaringen hebben gedeeld. Er was geen sprake van onderlinge concurrentie. We waren voor ons gevoel alle 10 winnaars. De finale was op een prachtige locatie. De zaal waar de finale 's avonds plaats zou vinden werd verkend. 1 voor 1 hielden we onze pitch voor de jury én gedurende de dag voerden we gesprekken met de jury over tal van onderwerpen uit ons vak. En wanneer je collega's, familie en vrienden dan aan het eind van de dag arriveren om jou te supporten geeft dat wel een heel speciaal gevoel. Uiteindelijk werd ik 4e. 

Ik ben met een heel tevreden gevoel met zwangerschapsverlof gegaan en in Januari bevallen van een prachtige dochter. Het was een ontzettend intensief traject maar wat heb ik er van genoten. Ik ben heel erg gesteund door klanten, kandidaten, collega's, directie, management, vrienden en familie. Daarvoor ben ik ze enorm dankbaar.

Voor iedereen die dit jaar mee doet aan deze verkiezing: GENIET! 

Blijf vooral dichtbij jezelf. Je bent niet voor niks genomineerd. Heel veel geluk én op naar de finaledag!

Groeten, 
Saskia Makkink

Terug naar overzicht